Leul, inca slabit in fata monedei europene

Leul nu a reusit sa recastige decat partial pierderile suferite in fata euro. Cursul oficial a coborat usor, pana la 4,4625 lei/euro, in ciuda unei aprecieri mai puternice a valutelor regionale.


Pe piata interbancara euro a ramas in intervalul 4,4630-4,4680 lei, aproape nemiscat fata de sedinta de ieri. In acelasi timp, valutele regionale continua sa se aprecieze in fata monedei europene, cu pana la 0,5%.

Saptamana a fost marcata de pragul potential de 5 lei pentru un euro. In timp ce analistii estimau ca acest nivel ar putea fi atins in conditiile unei deteriorari a datelor economice si a increderii investitorilor, atat oficialii BNR cat si cei ai Ministerului de Finante au precizat ca acest nivel nu va fi atins iar banca centrala va ainterveni pentru a evita o depreciere atat de puternica a leului.

Leul a reusit sa isi continue trendul de apreciere si in fata dolarului american, pana la nivelul de 3,5455 lei la BNR, in timp ce francul elvetian a avut o scadere mai mica si a ajuns la 3,7152 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus