Leul face inca un pas marunt in fata euro

Leul marcheaza pentru a treia zi consecutiva un castig usor fata de euro. Cursul de referinta se mentine insa peste nivelul de 4,37 lei pentru un euro.
 

Banca Nationala a publicat un nivel de referinta pentru un euro de 4,3718 lei, cu aproape 0,8 bani sub maximul istoric inregistrat luni.

Cotatiile interbancare au coborat usor sub acest prag in jurul pranzului, situandu-se in intervalul 4,3680 – 4,2750 lei/euro.

Cele mai importante monede regionale si-au mentinut insa tendinta de depreciere puternica fata de moneda unica europeana, asemeni sedintei de tranzactionare anterioare.

Pierderile raportate se incadreaza intre 0,4% (zlotul polonez) si 0,7% (forintul maghiar).

Pe de alta parte, leul a pierdut la BNR 2 bani in raport cu dolarul american, pana la un curs de 4,3210 lei pe dolar.  


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus