top banner

Leul, din nou in pierdere in fata euro si a francului

06 Iulie 2011 | Autor: Conso

Dupa 3 zile consecutive de aprecieri, leul revine pe pierdere puternica in raport cu euro si mai ales in raport cu francul elvetian. In numai o sedinta, francul a castigat peste 5 bani la BNR.
Leul este cotat la BNR la un curs de schimb de 4,2022 fata de euro, respectiv la 3,4759 fata de franc.
Cresterea aversiunii la risc pe pietele externe din ultima perioada a sters o parte din castigurile inregistrate de leu incepand cu finele lunii aprilie.
“Ne asteptam ca perechea euro-leu sa ramana mai degraba stabila in urmatoarele luni”, se arata intr-un raport al Raiffeisen Research Austria.
“BNR nu prea are motive in acest moment de a permite o apreciere rapida a leului, intrucat ar avea un impact negativ asupra exporturilor. Pe de alta parte, Banca Centrala nu poate nici lasa leul sa se deprecieze prea mult, intrucat acest lucru s-ar traduce intr-o piedica in realizarea obiectivului sau de a diminua rata inflatiei”, potrivit analistilor Raiffeisen.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 Aug 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta