Leul continua trendul ascendent fata de euro si franc

Dupa o scadere brusca, de aproape 28 bani in sedinta precedenta, francul mai pierde inca 2 bani in raport cu leul la BNR. Si euro s-a depreciat cu aproximativ 1,5 bani fata de leu.


Francul a ajuns astfel sa fie cotat la minumul ultimelor 2 luni. Cursul de referinta publicat miercuri de Banca Centrala este de 3,5114 lei pentru un franc elvetian.

Aprecierea brusca a leului fata de franc vine in urma declaratiilor Bancii Centrale a Elvetiei de marti, care a anuntat ca va incepe sa vinda cantitati nelimitate de valuta pentru a stopa cu orice pret aprecierea si mai mult a monedei elvetiene.

In acest sens, Banca Elvetiei nu mai doreste sub nicio forma ca perechea valutara franc-euro sa mai coboare sub 1,2, in conditiile in care schimbul ajunsese aproape la paritate.

Pe de alta parte, euro a fost fixat miercuri la 4,2353 lei. Dupa anuntul cursului oficial de catre BNR, cotatiile interbancare se situau sub valoarea de referinta, fara a cobora insa sub pragul de 4,23 lei/euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus