Leul continua sa se deprecieze. Va ajunge euro la un nou maxim istoric?

Cursul oficial euro-leu a continuat sa urce pe final de saptamana. Doar 0,03 bani mai despart nivelul actual de maximul istoric inregistrat in urma cu o saptamana.


Cursul anuntat de BNR in sedinta de joi este de 4,4165 lei pentru un euro. Pe piata interbancara cotatiile au coborat in intervalul 4,4140-4,4190 lei pentru un euro, dupa ce sedinta precedenta s-a inchis la o cotatie de peste 4,4250 lei pentru un euro.

Estimarile analistilor nu prevad insa o revenire a cursului sub 4,4 lei pentru un euro. Mai mult, aceastia anticipeaza o continuare a tendintei de depreciere inregistrata de moneda nationala.

“In absenta unei sustineri vizibile din partea bancii centrale, ce a parut doar sa tempereze evolutiile recente, presiunile de depreciere ar putea continua pe termen scurt avand in vedere tensiunile din pietele externe si indicii oferite recent de catre BNR privind o flexibilitate in cresterea pietei valutare”, au precizat analistii ING Bank.

Deprecierea leului a fost temperata in sedinta de joi de tendinta regionala. Forintul maghiar si coroana ceha au castigat cate 0,60% in fata euro in timp ce zlotul polonez a castigat 0,30%.

Dolarul american a urcat la 3,4141 lei la BNR in timp ce francul elvetian a ramas aproape nemodificat, la 3,6769 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus