Leul continua sa se deprecieze. BNR spune ca nu intervine in piata

Cursul oficial a urcat la 4,3791 lei pentru un euro in seidnta de vineri, extrem de aproape de maximul istoric de acum doua saptamani. Oficialii BNR spun insa ca leul este in echilibru.


Doar 0,03 bani despart cursul oficial de vineri de maximul istoric inregistrat in urma cu 10 zile, respectiv 4,3794 lei pentru un euro.

Pe piata valutara, cotatiile raman in intervalul 4,3800-4,3850 lei pentru un euro. Niciuna din valutele regionale nu prezinta ins ao miscare ampla in ultima sedinta a saptamanii, piata interbancara fiind caracterizata mai degraba de acalmie.

Cu o zi in urma, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a negat sustinerea unui anumit prag de curs.

“Suntem aici pentru a asigura stabilitatea pietei. In aceasta institutie nu s-a vorbit de praguri sau intervale. Intelegem ca in piata se creeaza aceste praguri; nu le rejectam dar nici nu le protejam”, a precizat Mugur Isarescu.

Mai mult, acesta considera ca in prezent cursul este intr-o zona de echilibru.

“Daca zona se misca, asta este altceva. Trebuie sa ne uitam la fundamente”, a completat Isarescu.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus