top banner

Leul continua sa se deprecieze intr-un ritm lent in fata euro

22 Ianuarie 2013 | Autor: Conso

Euro a mai avansat cu 1 ban la cursul oficial si in sedinta de marti, pe fondul unui interes mai mic al investitorilor straini in activele locale si a unor volume de tranzactionare reduse.
In linie cu asteptarile analistilor, licitatia de titluri de stat pe 6 luni din ziua anterioara nu a atras cererea masiva intalnita in ultimele saptamani in cazul obligatiunilor pe termene lungi. Suma vanduta a fost cea planificata , de 300 milioane lei, ceea ce inseamna o implicate foarte redusa sau chiar inexistenta a investitorilor straini.
“Iar cum la licitatia de titluri de stat pe 10 ani de joi, ultima in lei din aceasta luna nu credem ca vom vedea o cerere semnificativa din partea investitorilor straini, data fiind scadenta foarte indepartata a instrumentelor, potentialul pentru un avans al leului pare foarte limitat in acest moment”, au precizat analistii ING Bank.
Cursul oficial anuntat marti este de 4,3571 lei pentru un euro, cu aproape 1 ban peste nivelul din ziua precedenta.
Pe piata interbancara, cotatiile se mentin intr-un interval strans, in linie cu starea de acalmie de la nivelul regiunii. Euro variaza intre 4,3560-4,3610 lei pentru un euro.
 
La casele de schimb valutar ale bancilor, cursul de vanzare porneste de la un minim de 4,3833 lei pentru un euro, in jurul pranzului. Pentru cumparare, cursul porneste de la un maxim de 4,3355 lei pentru un euro.
Si francul elvetian a urmat aceeasi traiectorie si a urcat cu peste 1 ban, pana la 3,5193 lei la cursul oficial, in timp ce dolarul american a scazut usor, pana la 3,2658 lei la BNR.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Diferentialul de dobanda, vulnerabilitatile energetice si apropierea de conflictul din Ucraina au slabit moneda unica europeana pana la paritatea cu dolarul american.

17 Iul 2022 | Valute
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta