Leul continua sa se deprecieze intr-un ritm lent in fata euro

Euro a mai avansat cu 1 ban la cursul oficial si in sedinta de marti, pe fondul unui interes mai mic al investitorilor straini in activele locale si a unor volume de tranzactionare reduse.


In linie cu asteptarile analistilor, licitatia de titluri de stat pe 6 luni din ziua anterioara nu a atras cererea masiva intalnita in ultimele saptamani in cazul obligatiunilor pe termene lungi. Suma vanduta a fost cea planificata , de 300 milioane lei, ceea ce inseamna o implicate foarte redusa sau chiar inexistenta a investitorilor straini.

“Iar cum la licitatia de titluri de stat pe 10 ani de joi, ultima in lei din aceasta luna nu credem ca vom vedea o cerere semnificativa din partea investitorilor straini, data fiind scadenta foarte indepartata a instrumentelor, potentialul pentru un avans al leului pare foarte limitat in acest moment”, au precizat analistii ING Bank.

Cursul oficial anuntat marti este de 4,3571 lei pentru un euro, cu aproape 1 ban peste nivelul din ziua precedenta.

Pe piata interbancara, cotatiile se mentin intr-un interval strans, in linie cu starea de acalmie de la nivelul regiunii. Euro variaza intre 4,3560-4,3610 lei pentru un euro.
 
La casele de schimb valutar ale bancilor, cursul de vanzare porneste de la un minim de 4,3833 lei pentru un euro, in jurul pranzului. Pentru cumparare, cursul porneste de la un maxim de 4,3355 lei pentru un euro.

Si francul elvetian a urmat aceeasi traiectorie si a urcat cu peste 1 ban, pana la 3,5193 lei la cursul oficial, in timp ce dolarul american a scazut usor, pana la 3,2658 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus