Leul continua sa se aprecieze. Analistii prevad insa o inversare de trend

Moneda nationala a mai facut un pas in fata euro si cursul a scazut sub 4,52 lei/euro la BNR. Analistii considera insa ca in curand piata va suferi o inversare de trend.


Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de marti este de 4,5171 lei pentru un euro, cu aproape 0,4 bani sub nivelul anterior. Pe piata interbancara cotatiile au scazut spre finalul sedintei in intervalul 4,5120-4,5170 lei pentru un euro.

“Cu toate acestea, dat fiind faptul ca leul este doar cu circa 1% mai apreciat fata de acum doua saptamani cand se poate presupune ca BNR a inceput sa intervina mai puternic si avand in vedere reducerea semnificativa a rezervelor valutare ale BNR in octombrie probabil pe fondul interventiilor, credem ca BNR si-ar putea reduce intrucatva prezenta din piata valutara locala. Asadar, asteptam ca leul sa fie tranzactionat intre 4,52- 4,53/EUR marti”, au precizat analistii ING Bank.

Aprecierea leului vine in ton cu evolutia forintului maghiar, in timp ce zlotul polonez si coroana ceha pierd teren.

Leul s-a apreciat si in fata francului elvetian, care a scazut usor, la 3,7423 lei la BNR. De asemenea, si dolarul a scazut la cursul oficial la 3,5306 lei pentru un euro.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus