Leul continua sa se aprecieze. Analistii prevad insa o inversare de trend

Moneda nationala a mai facut un pas in fata euro si cursul a scazut sub 4,52 lei/euro la BNR. Analistii considera insa ca in curand piata va suferi o inversare de trend.


Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de marti este de 4,5171 lei pentru un euro, cu aproape 0,4 bani sub nivelul anterior. Pe piata interbancara cotatiile au scazut spre finalul sedintei in intervalul 4,5120-4,5170 lei pentru un euro.

“Cu toate acestea, dat fiind faptul ca leul este doar cu circa 1% mai apreciat fata de acum doua saptamani cand se poate presupune ca BNR a inceput sa intervina mai puternic si avand in vedere reducerea semnificativa a rezervelor valutare ale BNR in octombrie probabil pe fondul interventiilor, credem ca BNR si-ar putea reduce intrucatva prezenta din piata valutara locala. Asadar, asteptam ca leul sa fie tranzactionat intre 4,52- 4,53/EUR marti”, au precizat analistii ING Bank.

Aprecierea leului vine in ton cu evolutia forintului maghiar, in timp ce zlotul polonez si coroana ceha pierd teren.

Leul s-a apreciat si in fata francului elvetian, care a scazut usor, la 3,7423 lei la BNR. De asemenea, si dolarul a scazut la cursul oficial la 3,5306 lei pentru un euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus