Leul continua sa se aprecieze. Analistii indica interventii ale BNR

Cursul euro-leu a mai coborat o treapta pe fondul unei cresteri a volumelor tranzactionate. Analistii nu considera insa ca este vorba de investitori straini ci de BNR, care incearca sa sustina leul.


“Pe volumele care se afla foarte aproape de recordul anului curent, leul a fost tranzactionat ieri intr-un interval redus de 4,5350 – 4,5460/euro. Numarul mare al tranzactiilor nu a condus la miscarea decisiva a leului din jurul nivelulul de 4,54/euro, ilustrand astfel potentiala adancime redusa a pietei, insa activitatea intensa din piata locala pare a fi avut drept cauza interventiile BNR”, au precizat analistii ING Bank.

Conform calculelor acestora, bazate pe datele privind rezervele valutare publicate de BNR, banca centrala ar fi cheltuit 700 milioane euro in luna octombrie pentru sustinerea leului.

Cursul oficial este de 4,5318 lei pentru un euro, mai mic cu 0,4 bani decat cel anterior. Pe piata interbancara leul a continuat sa se aprecieze, in ton cu valutele regionale, iar cotatiile au coborat in intervalul 4,5310-4,5360 lei pentru un euro.

Dolarul american a urcat insa la cursul oficial, pana la 3,5001 lei, in timp ce francul s-a mentinut in usoara scadere si a ajuns la 3,7529 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus