Leul continua sa se aprecieze, in urma interesului crescut al investitorilor straini

Pe volume aproape record, cotatiile pe piata interbancara s-au indreptat spre 4,32 lei pentru un euro spre finalul sesiunii de ieri iar cursul oficial a mai coborat cu un pas.


BNR a anuntat joi un curs de 4,3351 lei pentru un euro, usor sub nivelul din ziua anterioara. Leul reuseste s aisi mentina avansul castigat in urma anuntului JP Morgan ca ar putea include obligatiunile Romaniei in una din seriile de indici proprii.

In jurul pranzului, in sedinta de joi, cotatiile interbancare se mentin in intervalul 4,3290 – 4,3340 lei pentru un euro. Miscarea leului vine pe o piata ce nu prezinta o tendinta clara. Forintul magiar castiga 0,6% in fata euro, in timp ce zlotul polonez si coroana ceheasca raman aproape nemiscate.

Analistii nu considera ins ca am putea vedea moneda romaneasca intarindu-se peste acest prag.

“Credem ca dispozitia recenta a bancii centrale este de a preveni o eventuala apreciere semnificativa a leului, in vreme ce cererea naturala de valuta a fost probabil puternic impulsionata de avansul recent al leului”, au precizat analistii ING Bank.

Pe de alta parte, francul elvetian continua sa scada cu pasi mari si ajunge la 3,4827 lei la BNR, in timp ce dolarul american a scazut cu peste 1 ban, pana la 3,2431 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus