Leul continua sa piarda teren in fata euro la cursul oficial

Cursul oficial a mai urcat cu aproape un ban si se apropie de 4,54 lei pentru un euro. Analistii sunt de parere ca scaderea se datoreaza si lipsei BNR din piata pentru sustinerea onedei nationale.


Cursul oficial a urcat la 4,5388 lei pentru un euro in sedinta de miercuri, cu 0,8 bani peste nivelul anterior.

“Tiparul tranzactionarii monedei locale in ultimele zile intareste presupunerea ca banca centrala a slabit controlul asupra pietei valutare. Acest fapt ar putea sa conduca la reducerea temerilor legate de interventii ale BNR, iar pe acest fundal credem ca leul s-ar putea deprecia pana aproape de 4,55/EUR astazi”, au precizat analistii ING Bank.

Estimarile nu au fost departe de realitate, in conditiile in care in jurul pranzului, cotatiile se situau in intervalul 4,5400 – 4,5450 lei pentru un euro. Nivelul nu este insa cu mult peste nivelul de inchidere din ziua precedenta. stabilitatea relativa a leului ramane in linie cu cea a valutelor regionale.

Francul elvetian a urcat cu 1 ban, pana la 3,7709 lei la BNR in timp ce dolarul american a scazut la cursul oficial la 3,5603 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus