Leul bate pasul pe loc la cursul oficial

Cursul BNR anuntat miercuri a mai scazut o treapta, dar fara oscilatii semnificative. Noul nivel oficial este de 4,4616 lei pentru un euro.


In pofida scaderilor inregistrate de bursele internationale, leul s-a apreciat usor in aceasta dimineata, tranzactionandu-se in apropierea pragului de 4,46 lei/euro.

“Datele privind volumele de tranzactionare sugereaza ca acesta a fost ajutat de catre banca centrala. Pe termen scurt credem ca leul s-ar putea deprecia si consideram ca moneda nationala s-ar putea indrepta astazi catre zona 4,47 lei/euro”, au precizat analistii ING Bank.

Pe piata interbancara cotatiile se mentin in intervalul 4,4600-4,4650 lei pentru un euro in timp ce restul valutelor regionale inregistreaza deprecieri cuprinse intre 0,5% si 0,6% in fata euro.

Francul elvetian ramane la 3,7147 lei la BNR in timp ce dolarul american urca 2 bani, pana la 3,5864 la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus