Leul bate din nou in retragere in fata francului. Cursul atinge noi maxime

Francul elvetian inregistreaza noi maxime istorice iar cursul oficial a urcat joi la BNR la 3,6941 lei. Analistii nu considera ca vom asista la o revenire in viitorul apropiat.


“Din cauza fluxurilor comerciale si de portofoliu si a lipsei optiunilor (masurilor) la dispozitia Bancii Nationale a Elvetiei, cotatiile euro-franc raman sub presiune. In plus, orice revenire ar putea fi limitata”, au precizat analistii ING Bank.

Intarirea francului s-ar resimti si fata de leu, iar cursul leu-franc ar putea sa cunoasca noi cresteri daca nu vor exista interventii in piata.

Si in fata euro, leul pierde teren, iar cursul a urcat la BNR la 4,2778 lei, dupa ce in ziua anterioara, volatilitatea de pe piata valutara a dus cotatiile pana aproape de 4,3 lei pentru un euro.

Pe piata interbancara, leul se dovedeste mai puternic decat restul valutelor regionale iar cursul reuseste, in jurul pranzului, sa se mentina relativ static, sub pragul de 4,28 lei pentru un euro.
Prin comparatie, restul valutelor regionale se depreciaza cu pana la 0,80% in fata euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus