top banner

Leul aluneca din nou pe o panta de depreciere

18 Iunie 2012 | Autor: Conso

Euro a crescut din nou la BNR, in ciuda optimismului venit odata cu rezultatul alegerilor din Grecia. Noul curs oficial este de 4,4640 lei pentru un euro, cu aproape 1 ban peste valoarea anterioara.
Cotatiile interbancare se mentin in intervalul 4,4630 – 4,4680 lei pentru un euro, in timp ce restul valutelor regionale inregistreaza o evolutie mixta. Forintul maghiar recupereaza parte din pierderile inregistrate in zilele anterioare si se apreciaza cu 0,6%, in timp ce zlotul polonez pierde 0,4% in fata euro.
“Rezultatele alegerilor din Grecia s-ar putea sa sustina moneda nationala astazi, insa probabil castigurile vor fi limitate, pe masura pierderilor din ultimele saptamani. Leul se tranzactioneaza in prezent la 4,46 lei/euro si, desi probabi se va aprecia astazi, pare putin probabil sa depaseasca 4,45 lei/euro”, au precizat analistii ING Bank.
Leul s-a depreciat si in fata dolarului american si a francului elvetian. Astfel, dolarul a urcat la cursul oficial la 3,5342 lei in timp ce francul elvetian a ajuns la 3,7169 lei.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 Aug 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta