Leul a reusit sa recastige o parte din pierderile saptamanii trecute

Moneda nationala s-a apreciat usor in fata euro, pana la un curs oficial de 4,3486 lei pentru un euro, anuntat miercuri de BNR. Evolutia leului ramane insa mult sub cea a valutelor regionale.


Dupa o sedinta de marti caracterizata de volatilitate redusa, leul a inchis ziua usor mai apreciat la 4,3475 lei pentru un euro. Miercuri, leul si-a mentinut in mare parte castigurile, iar cotatiile raman la finalul zilei in intervalul 4,3450-4,3510 lei pentru un euro, nivel aproape neschimbat fata de cel din ziua anterioara.

Evolutia statica a leului se suprapune peste o tendinta destul de sustinuta de apreciere inregistrata de restul valutelor regionale. Forintul maghiar castiga peste 0,5%, in timp ce coroana ceha si zlotul polonez se apreciaza cu 0,2% in fata euro.

La BNR, francul elvetian a scazut la 3,6080 lei in timp ce cursul oficial pentru moneda americana a scazut usor, pana la 3,2357 lei pentru un dolar.  


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus