Leul a recuperat tot terenul pierdut la finalul saptamanii trecute

Moneda nationala a revenit pe apreciere si a recastigat terenul pierdut in fata euro in ultima sedinta a saptamanii trecute. Analistii pun evolutia pozitiva tot pe seama interventiei BNR.
 

Leul s-a depreciat usor vineri, in ciuda unui avans de 1% pentru majoritatea monedelor regionale, pe fondul unui sentiment general pozitiv in pietele internationale.

“Decuplarea leului de la climatul regional si global pozitiv ar putea reflecta faptul ca moneda locala a fost artificial intarita pana la nivelurile actuale prin presupuse interventii ale bancii centrale. Ne asteptam ca acest lucru sa continue posibil pana la alegerile legislative, cu leul tranzactionat intre 4,53-4,55/euro”, au precizat analistii ING Bank.

Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de luni este de 4,5313 lei pentru un euro, cu jumatate de ban sub nivelul anterior.

Pe piata interbancara cotatiile se mentin in intervalul 4,5280-4,5330 lei pentru un euro in jurul pranzului, pe fondul unei tendinte de apreciere pe piata regionala.

Leul s-a mentinut arelativ stabil si in fata francului elvetian, care a fost stabilit la 3,7628 lei la cursul BNR, in timp ce dolarul american a scazut la 3,4950 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus