Leul a recastigat terenul pierdut in sedinta precedenta

Moneda nationala a reusit sa recupereze tot terenul pierdut ieri in fata euro. Cursul oficial a coborat cu 0,7 bani in sedinta de miercuri.


BNR a anuntat o cotatie oficiala de 4,5317 lei pentru un euro miercuri. Si pe piata interbancara leul reuseste sa castige in jurul pranzului peste 0,3%, in ciuda unei tendinte de usoara depreciere a valutelor regionale.

Leul se depreciase pana la 4,5450/euro in sedinta precedenta.

“Credem ca sunt posibile oscilarii intre 4,52-4,55 lei pentru un euro pana la finalul anului, intrucat tendinta naturala de depreciere a leului ar putea fi intampinata de fluxurile sezoniere ale transferurilor unilaterale din strainatate”, au precizat analistii ING.

Si francul elvetian a coborat cu 0,7 bani, pana la 3,7392 lei la cursul oficial, in timp ce dolarul american este cu peste 2 bani mai ieftin, respectiv 3,4790 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus