Leul a ramas iar fara combustibil

Cursul anuntat miercuri de BNR a ramas aproape neschimbat pentru a treia sedinta consecutiva. Leul nu pare sa mai aiba putere sa recastige terenul pierdut in fata euro saptamana trecuta.


Pe fondul volumelor reduse din piata valutara, cotatiile au evoluat in cea mai mare parte a sedintei precedente intre 4,5620-4,5750 lei pentru.

Miercuri, cotatiile interbancare au ramas in intervalul 4,5700-4,5750 lei pentru un euro in timp ce cursul oficial a ramas aproape neschimbat, la 4,5641 lei pentru un euro.

“Asteparile noastre sunt in continuare in sensul unei deprecieri a leului, posibil dincolo de 4,60 lei/euro in urmatoarele saptamani, insa slabirea monedei locale ar putea incetini data fiind recenta crestere peste asteptari a inflatiei”, au precizat analistii ING Bank.

Leul continua sa piarda insa teren in fata francului elvetian, care ajunge la 3,7709 la BNR in timp ce dolarul american face un salt de peste 2 bani, pana la 3,5503 lei la cursul oficial.

 


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus