Leul a pierdut usor teren in fata euro, dar analistii raman optimisti

Leul s-a depreciat usor in sedinta de miercuri iar cursul oficial a urcat pana aproape de 4,48 lei pentru un euro. Analistii considera insa ca leul nu si-a pierdut din avant.


Moneda locala s-a intarit dincolo de 4,47/euro marti seara si si-a mentinut avansul la debutul sedintei de miercuri. Totusi, ulterior, leul a pierdut usor teren iar in jurul pranzului cotatiile se mentin in intervalul 4,4720 – 4,4770 lei pentru un euro.

Tendinta de depreciere a leului se incadreaza in miscarea regionala. Doar forintul maghiar face nota discordanta pe piata interbancara si castiga 0,2% in fata euro.

“In perspectiva licitatiei de titluri de stat pe trei ani de joi, ultima din acest an, credem ca leul s-ar mai putea aprecia usor in aceasta saptamana. Pentru astazi insa prognozam ca moneda locala va ramane intr-un interval ingust de tranzactionare, in linie cu sesiunea de marti”, au precizat in debutul sedintei analistii ING Bank.

Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de miercuri este de 4,4778 lei pentru un euro, cu 1 ban peste nivelul anterior.

Si francul elvetian a urcat usor, pana la 3,7033 lei la cursul oficial, in timp ce dolarul american a scazut cu peste 1 ban la BNR, pana la 3,3731 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus