Leul a pierdut tot castigul din sedinta precedenta in fata euro

Cursul oficial a revenit pe crestere si a recuperat toata scaderea din sedinta precedenta. Euro s-a majorat cu aproape 1 ban la cursul oficial, pana peste pragul de 4,46 lei.


Nivelul anuntat de BNR in sedinta de miercuri este de 4,4665 lei. Dupa ce in vara leul a atins minime istorice, acum cursul s-a intors la nivelurile din luna mai.

“Ne asteptam la o consolidare in intervalul 4,45-4,47 lei/euro pe termen scurt”, au precizat analistii ING Bank. Pentru finalul anului, estimarea acestora de curs este de 4,85 lei pentru un euro.

Pe piata interbancara leul a pierdut insa destul de mult teren, in linie cu valutele regionale. Cotatiile se mentin in intervalul 4,4700 – 4,4750 lei pentru un euro. Deprecierea leului, de 0,5% pare insa moderata in raport cu cea a zlotului polonez, care trece de 1,1% in jurul amiezei.

Leul a pierdut teren usor si in fata francului elvetian, care a urcat la 3,7194 lei la BNR, si a dolarului american, care a ajuns la 3,5573 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus