top banner

Leul a pierdut tot castigul din sedinta precedenta in fata euro

29 August 2012 | Autor: Conso

Cursul oficial a revenit pe crestere si a recuperat toata scaderea din sedinta precedenta. Euro s-a majorat cu aproape 1 ban la cursul oficial, pana peste pragul de 4,46 lei.
Nivelul anuntat de BNR in sedinta de miercuri este de 4,4665 lei. Dupa ce in vara leul a atins minime istorice, acum cursul s-a intors la nivelurile din luna mai.
“Ne asteptam la o consolidare in intervalul 4,45-4,47 lei/euro pe termen scurt”, au precizat analistii ING Bank. Pentru finalul anului, estimarea acestora de curs este de 4,85 lei pentru un euro.
Pe piata interbancara leul a pierdut insa destul de mult teren, in linie cu valutele regionale. Cotatiile se mentin in intervalul 4,4700 – 4,4750 lei pentru un euro. Deprecierea leului, de 0,5% pare insa moderata in raport cu cea a zlotului polonez, care trece de 1,1% in jurul amiezei.
Leul a pierdut teren usor si in fata francului elvetian, care a urcat la 3,7194 lei la BNR, si a dolarului american, care a ajuns la 3,5573 lei la cursul oficial.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 Aug 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta