Leul a pierdut tot castigul din sedinta precedenta

Aproape tot castigul obtinut in sedinta precedenta de leu a fost pierdut miercuri. Cotatiile s-au intors in jurul nivelului de 4,35 lei pentru un euro.


Marti, leul a reusit sa castige peste 2 bani in fata euro iar cursul a scazut la aproape 4,33 lei pentru un euro. tot castigul a fost insa anulat in sedinta de miercuri iar euro a revenit in jurul valorii de 4,35 lei.

Cursul oficial anuntat de BNR este de 4,3497 lei pentru un euro.

“Am fost surprinsi de evolutia buna a leului din sedinta de ieri, insa corectia din aceasta dimineata a compensata acea surprinza. Leul a inchis sedinta de ieri la 4,3330/euro intr-o apreciere de 150 de puncte, iar in prezent este cotat la 4,3470/euro. Ne asteptam la o continuare a deprecierii pe fondul saltului deosebit al randamentelor titlurilor de stat americane”, au precizat analistii ING Bank.

La casele de schimb valutar ale bancilor, in partea a doua a zilei, cursul de vanzare porneste de la un minim de 4,3650 lei pentru un euro. Cursul de cumparare ajunge pana la un maxim de 4,3235 lei pentru un euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus