Leul a inceput saptamana cu o usoara apreciere

Cursul oficial euro-leu a scazut usor in prima sedinta a saptamanii. Aprecierea leului este insa aproape nesemnificativa si mult mai mica decat cea a valutelor regionale.


Cotatiile interbancare s-au stabilizat in jurul pranzului in intervalul 4,5320-4,5370 lei pentru un euro, aproape de nivelurile de vineri. Cursul oficial anuntat de BNR luni este de 4,5349 lei pentru un euro.


“Evolutia leului din ultimele 2 sesiuni semnaleaza faptul ca temerile legate de interventii ale bancii centrale ar fi crescut usor pe masura ce moneda locala se apropia de 4,55/euro. Asadar, ne putem astepta ca leul sa fie tranzactionat intre 4,53-4,55/euro astazi”, au declarat in deschiderea sedintei analistii ING Bank.

In schimb, restul valutelor regionale inregistreaza un castig mai important. Atat zlotul polonez cat si forintul maghiar si coroana ceha castiga pana la 0,5% in fata euro.

Leul ramane stabil si in fata francului elvetian, care sta la 3,7639 lei la BNR. In schimb, dolarul american a scazut cu peste 1 ban, pana la 3,5512 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus