Leul a facut un pas inapoi la BNR dar si-a revenit spre amiaza

Cursul oficial anuntat in sedinta de miercuri a mai urcat o treapta. Deprecierea leului a fost insa de moment iar cotatiile au revenit sub 4,9 lei/euro spre amiaza.


Cursul BNR de miercuri a urcat usor, pana la 4,4940 lei pentru un euro. Tendinta de depreciere nu s-a mentinut pe parcursul zilei iar spre amiaza cotatiile interbancare au coborat in intervalul 4,4850 – 4,4900 lei pentru un euro.

Restul valutelor regionale prezinta fie o tendinta de apreciere usoara fie o stabilitate. Coroana ceheasca castiga aproape 0,5% in fata euro iar zlotul polonez 0,2% in timp ce forintul maghiar ramane aproape pe loc.

Leul s-a depreciat insa puternic in fata dolarului american. La cursul oficial, dolarul a urcat cu peste 2 bani, pana la 3,5837 lei, dupa ce in ziua precedenta a dat usoare semne de scadere.

Si francul elvetian a urcat la BNR, insa mult mai moderat, pana la un nivel al cursului de 3,7402 lei pentru un franc.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus