Leul a cunoscut o usoara corectie in raport cu euro

Cursul euro leu a urcat usor in sedinta de marti dupa inceputul anului a adus o tendinta puternica de apreciere pentru moneda nationala. Analistii raman insa optimisti in privinta unei reveniri.


Cursul oficial anuntat de BNR este de 4,3894 lei pentru un euro, cu 0,8 bani peste nivelul anterior. Pe piata interbancara cotatiile au urcat pana in zona de 4,3910-4,3960 lei pentru un euro.     

Corectia leului vine pe fondul unor volume de tranzactionare mai reduse, sub media zilnica inregistrata in sesiunile de dupa alegerile legislative.

“Privim acest lucru drept inca un semn ca investitiile straine, inclusiv in titluri de stat locale vandute ieri, au fost finantare in principal prin piata de FX swap. Mai mult, cumpararile de titluri locale ale jucatorilor straini la licitatiile de ieri au fost probabil limitate de cererea masiva din partea investitorilor locali, date fiind scadentele masive din 16 ianuarie”, au precizat analistii ING Bank.

Astfel, pana la vanzarea obligatiunilor pe 5 ani de joi, am putea vedea leul prins intr-un interval restrans iar prognoza este de 4,38-4,39 lei pentru un euro.

Si dolarul a pierdut o parte din avansul castigat zilele anterioare si a urcat la 3,2882 lei la cursul oficial, in timp ce francul elvetian a continuat sa coboare si a ajuns la 3,5463 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus