Leul a cunoscut o usoara apreciere la inceput de saptamana

Cursul anuntat de BNR in prima sedinta a saptamanii a cunoscut o usoara reducere si a scazut sub pragul de 4,58 lei pentru un euro. Tendinta s-a mentinut pe piata interbancara.


Sedinta de luni a fost lipsita de orice evenimente de impact iar analistii au considerat sa BNR ar putea interveni pe piata pentru sustinerea monedei nationale.

“Chiar daca ne asteptam ca BNR sa continue sa impuna o limita pentru lichiditatea injectata in piata la operatiunea saptamanala de astazi, efectul acestei limite asupra leului va fi probabil foarte redus, asa cum implica experienta anterioara”, au precizat analistii ING Bank.

Cursul oficial anuntat de BNR luni este de 4,5757 lei pentru un euro, cu jumatate de ban sub nivelul anterior. Pe piata interbancara cotatiile se mentin in intervalul 4,5730-4,5780 lei pentru un euro.

Leul a castigat teren si in fata francului elvetian, care a coborat la 3,7802 lei la cursul oficial si fata dolarul american, care a ajuns la 3,5051 lei la BNR.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus