Leul a beneficiat de o usoara apreciere in sedinta de luni

Cursul anuntat de BNR in prima sedinta a saptamanii a scazut usor, pana la 4,1054 lei pentru un euro, in conditiile in care vineri leul se confruntase cu o usoara depreciere.


Moneda nationala s-a depreciat usor in ciuda asteptarilor si a inchis saptamana la un curs de 4,1167 lei pentru un euro. In aceasta dimineata moneda nationala s-a apreciat pana la nivelul de 4,1050 lei/euro, intr-o miscare in linie cu cele ale monedele regionale.

“Asadar, o corectie pare probabila astazi. Dinamica leului ar putea fi influentata de discutiile ministrilor de finante din zona euro ce sunt programate astazi”, considera analistii ING Bank.

Pe de alta parte, leul pare in pericol pe masura ce se apropie anul electoral 2012 iar zvonurile recente ce indica o posibila demisie a lui Emil Boc din functia de premier ar pune presiune suplimentara pe moneda nationala.

“Daca o astfel de schimbare ar avea loc, leul s-ar putea confrunta temporar cu o presiune de depreciere. Desi coalitia de guvernare a trecut de multe ori prin vremuri tulburi pare sa functioneze in continuare, insa investitorii ar putea fi mai sensibili la tensiunea politica pe masura ce ne apropiem de alegerile din 2012”, au mai precizat analistii ING Bank.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus