Isarescu: In ianuarie nu am intervenit deloc pe piata valutara

Guvernatorul BNR a declarat ca nu a existat niciun fel de interventie pe piata valutara in luna ianuarie, pentru sustinerea monedei nationale, iar cursul euro/leu este cel dictat de piata.

“Cursul de schimb nu este tinut de BNR, este cursul pietei. In ianuarie nu am intervenit deloc pe piata valutara”, a sustinut Mugur Isarescu, guvernatorul BNR.


Afirmatiile guvernatorului vin la doar cateva zile dupa ce economistii ING Bank au prezentat o analiza din care reiese faptul ca banca centrala ar fi cheltuit 500 milioane euro doar in prima luna a anului, pentru a sustine moneda nationala.

In ianuarie, leul a reusit sa inregistreze o apreciere fata de moneda europeana si s-a mentinut intr-un interval de variatie destul de strans, inte 4,25 si 4,27 lei pentru un euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus