Investitorii nu s-au speriat de protestele din Bucuresti. Cursul euro-leu ramane stabil

Leul s-a depreciat doar marginal in sedinta de luni, in ciuda celor trei zile de proteste din Bucuresti si alte orase ale tarii, mediatizate inclusiv in presa internationala.


“Investitorii probabil au devenit mai putin sensibili la astfel de evenimente pe parcursul ultimilor ani, iar moneda nationala are reputatia unei monede straniu de stabila”, au precizat analistii ING Bank.

Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de luni este de 4,3347 lei pentru un euro. Pe piata interbancara, cotatiile raman stabile in jurul nivelului de 4,3350 – 4,3400 lei pentru un euro, in timp ce valutele regionale inregistreaza usoare aprecieri.

“Daca protestele continua, crescand sansele unui vid de putere (ce ar putea complica viitorul acordului curent de finantare internationala, unul dintre cele importante aspecte pozitive ale Romaniei), leul s-a putea confrunta cu o presiune de depreciere”, au subliniat analistii ING Bank.

Leul s-a depreciat insa fata de dolarul american, cotat luni la peste 3,4 lei. Si francul elvetian s-a intarit usor, iar cursul oficial este de 3,5854 lei pentru un franc.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus