Investitorii asteapta aprobarea noului guvern pentru a dedice soarta leului

Cursul euro-leu a ramas aproape nemiscat in prima sedinta a saptamanii, in conditiile incare astazi se dezbate in parlament aprobareaa noului guvern. Cursul oficial este de 4,4053 lei/euro.

Moneda nationala a inghetat la un curs de aproximativ 4,4 lei pentru un euro imediat dupa desemnarea noului premier si a cabinetuluia cestuia saptamana trecuta. Investitorii par sa astepte finalizarea procesului de aprobare a noului guvern, care urmeaza sa primeasca in cursul zilei de astazi votul din partea Parlamentului.


Cotatiile se mentin si pe piata interbancara in intervalul 4,4030-4,4080 lei pentru un euro, aproape nemodificat fata de inchiderea de vineri.

Piata regionala insa prezinta o volatilitate mai mare. Coroana ceha se apreciaza cu 0,60% in fata euro in timp ce forintul maghiar pierde 0,15%.

Leul s-a depreciat usor in fata francului elvetian, pana la un curs oficial de 3,6673 lei pentru un franc, in timp ce dolarul american a urcat cu aproape 3 bani fata de nivelul de vineri, pana la 3,3821 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus