top banner

ING: Leul inregistreaza corectii microscopice comparativ cu regiunea

19 Aprilie 2011 | Autor: Conso

Leul a reusit sa se mentina pe pozitii dupa de agentia S&P a redus perspectiva de rating a SUA si a pierdut foarte putin teren comparativ cu valutele regionale. Cursul se mentine la 4,09 lei/euro.
Cursul a inchis sedinta de luni la 4,0925 lei/euro, in apropierea nivelului sesiunii precedente. Pe parcursul sedintei leul s-a apreciat iar cotatiile au coborat spre 4,0850 lei/euro insa castigurile au fost cedate dupa ce agentia de rating S&P a modificat perspectiva de rating a SUA.
“Totusi aceste corectii par microscopice daca le comparam cu evolutia zlotului polonez si a forintului maghiar ce au pierdut 1%, respectiv 0,5%”, au precizat analistii ING Bank.
In pofida scaderilor inregistrate de bursele si monedele asiatice, leul a inceput sedinta de astazi intr-o nota pozitiva, apreciindu-se dincolo de pragul de 4,09 lei/euro.  
“In linie cu aceasta deschidere credem ca leul va inregistra inca o sedinta relativ statica in care sunt posibile usoare aprecieri”, au mentionat analistii ING Bank.
Pe piata interbancara, cotatiile raman aproape nemiscate in intervalul 4,0880 – 4,0940 lei pentru un euro, in timp ce restul valutelor regionale continua sa se deprecieze in fata euro. Cursul oficial stabilit de BNR in sedinta de marti este de 4,0910 lei pentru un euro.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Ce au facut valutele regionale in ultimii 5 ani?

Ce au facut valutele regionale in ultimii 5 ani?

Traiectoriile forintului, zlotului, coroanei din Cehia sau leului fata de euro nu sunt foarte asemanatoare dar aprecierea in termeni reali e o trasatura comuna.

14 Mai 2024 | Valute
Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Diferentialul de dobanda, vulnerabilitatile energetice si apropierea de conflictul din Ucraina au slabit moneda unica europeana pana la paritatea cu dolarul american.

17 Iul 2022 | Valute
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta