ING: Leul inregistreaza corectii microscopice comparativ cu regiunea

Leul a reusit sa se mentina pe pozitii dupa de agentia S&P a redus perspectiva de rating a SUA si a pierdut foarte putin teren comparativ cu valutele regionale. Cursul se mentine la 4,09 lei/euro.

Cursul a inchis sedinta de luni la 4,0925 lei/euro, in apropierea nivelului sesiunii precedente. Pe parcursul sedintei leul s-a apreciat iar cotatiile au coborat spre 4,0850 lei/euro insa castigurile au fost cedate dupa ce agentia de rating S&P a modificat perspectiva de rating a SUA.

“Totusi aceste corectii par microscopice daca le comparam cu evolutia zlotului polonez si a forintului maghiar ce au pierdut 1%, respectiv 0,5%”, au precizat analistii ING Bank.

In pofida scaderilor inregistrate de bursele si monedele asiatice, leul a inceput sedinta de astazi intr-o nota pozitiva, apreciindu-se dincolo de pragul de 4,09 lei/euro.  

“In linie cu aceasta deschidere credem ca leul va inregistra inca o sedinta relativ statica in care sunt posibile usoare aprecieri”, au mentionat analistii ING Bank.

Pe piata interbancara, cotatiile raman aproape nemiscate in intervalul 4,0880 – 4,0940 lei pentru un euro, in timp ce restul valutelor regionale continua sa se deprecieze in fata euro. Cursul oficial stabilit de BNR in sedinta de marti este de 4,0910 lei pentru un euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus