ING Bank: Ne asteptam ca euro sa ajunga la 4,55 lei zilele urmatoare

In lipsa unei interventii clare din partea BNR, analistii ING Bank estimeaza o crestere a cursului la 4,55 lei pentru un euro in urmatoarele zile.


Pentru finalul anului, prognoza bancii este de 4,65 lei pentru un euro, urmand ca din 2013 cotatia sa revina usor spre 4,50 lei/euro.

“Ne mentinem prognoza unei deprecieri a leului pana la 4,55/euro in urmatoarele zile, presupunand ca banca centrala va actiona in linia propusa de FMI, limitandu-se la interventii cu scopul reducerii volatilitatii cursului si va continua sa mentina un control mai putin ferm asupra evolutiei leului”, au precizat analistii ING Bank.

Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de miercuri este de 4,5262 lei pentru un euro, in crestere usoara fata de nivelul anterior.

Pe piata interbancara cotatiile au urcat insa in intervalul 4,5300 – 4,5350 lei pentru un euro, deprecierea leului fiin decuplata de evolutia valutelor regionale. Forintul maghiar si coroana ceha raman stabile in timp ce zlotul polonez castiga 0,5% in fata euro.

Leul a continuat sa piarda teren si in fata francului elvetian, care a urcat la 3,7393 lei la BNR, in timp ce dolarul american a coborat la 3,5000 lei la cursul oficial de miercuri.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus