Inca un pas inapoi pentru leu. Cursul urca la 4,38 lei/euro

Lipsa investitorilor straini si o tendinta de depreciere inregistrata la nivel regional a facut ca leul sa piarda teren la inceput de saptamana. Cursul oficial a urcat cu aproape 3 bani.


Leul s-a depreciat in ton cu valutele regionale iar luni, in jurul pranzului, cotatiile interbancare oscilau in intervalul 4,3850-4,3900 lei pentru un euro. Atat leul, cat si forintul maghiar si zlotul polonez au pierdut aproximativ 0,4% in fata euro.

Cursul oficial anuntat de BNR este de 4,3877, cu aproape 3 bani peste valoarea anterioara.

La casele de schimb valutar ale bancilor, cursul minim de vanzare este de 4,4000 lei pentru un euro, in timp ce la cumparare, cursul ajunge la un maxim de 4,3615 lei pentru un euro.

“Lipsa licitatiilor de titluri de stat in lei se va traduce probabil printr-o volatilitate redusa pe piata locala in aceasta saptamana, intrucat jucatorii straini vor fi probabil mai putin activi”, au precizat analistii ING Bank.

Si francul elvetian a crescut la 3,5227 lei la cursul oficial, in timp ce dolarul american a urcat pana la 3,2625 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus