Francul revine pe crestere. Cotatia urca la 3,7 lei la BNR

Dupa o perioada de respiro, clientii cu credite in franci elvetieni au parte din nou de vesti mai putin placute. Francul a revenit pe apreciere si a trecut de 3,7 lei la BNR.


Francul elvetian a facut un salt de 10 bani la BNR in numai o zi iar cotatia oficial a urcat la 3,7059 lei. Si fata de euro, leul a inregistrat o depreciere, insa mai mica, de mai putin de 1ban.

Cursul BNR a fost stabilit joi la 4,2306 lei pentru un euro. Pe piata interbancara cotatiile se mentin intr-un interval relativ strans, intre 4,2300 si 4,2360 lei pentru un euro.

“Pierderile inregistrate de actiunile europene la inceputul sedintei de tranzactionare nu sunt favorabile leului dar nu credem ca miscarile de depreciere se vor dovedi semnificative”, au precizat in deschiderea sedintei analistii ING Bank.

Pana in prezent, Banca Centrala a Elvetiei a anuntat in trei randuri masuri de stopare a tendintei de apreciere pe care francul a inregistrat-o in ultimele doua luni. Anunturile nu au avut insa decat un impact decat.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus