Francul mai face un pas in fata leului la BNR

Ultima sedinta a saptamanii nu a adus o redresare pentru moneda nationala. Cotatiile oficiale ale leului in raport cu euro si francul elvetian sunt cu 2 bani mai mari decat in urma cu 7 zile.


Cursul de referinta publicat vineri de Banca Nationala este de 4,2403 lei pentru un euro, dupa ce saptamana trecuta cotatia coborase pana la 4,2233 lei pentru un euro.

Pe plan interbancar, evolutia este stabila in jurul amiezii, in ton cu valutele regionale. Euro se tranzactioneaza in intervalul valoric 4,2420- 4,2470 lei.

Francul a cunoscut un nou puseu de apreciere iar cursul s-a apropiat de un nou maxim. Sedinta de vineri a adus un curs oficial de 3,7057 lei pentru un franc elvetian, cu doar 1,3 bani sub valoarea maxima inregistrata in urma cu o saptamana.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus