Francul elvetian coboara sub 3,6 lei

Francul elvetian a pierdut luni 11 bani la BNR. Cursul de referinta a coboarat astfel pentru prima data dupa o luna si o saptamana sub nivelul de 3,6 lei pentru un franc.


In ultimele 10 zile, francul se stabilizase la un nivel de peste 3,7 lei. Cotatia oficiala a fost fixata in sedinta de luni la 3,5910 lei pentru un franc.

Deprecierea francului ofera un moment de ragaz clientilor cu credite in aceasta moneda, dupa ce ratele acestora incepusera sa se umfle drastic din luna mai.

Pe de alta parte euro, a pierdut aproape 0,5 bani in raport cu leul, pana la un curs de 4,2402 lei/euro.

Pe plan interbancar, euro continua sa se ieftineasca fata de leu si in cursul dupa-amiezii, cotatiile situandu-se intre 4,237 si 4,242 lei pentru un euro.

La casele de schimb, un euro putea fi cumparat la un curs minim de 4,2575 lei (Banca Romaneasca), potrivit Conso.ro. Cotatia maxima se regasea la BRD, respectiv 4,3200 lei pentru un euro.

La vanzare, clientii puteau incasa pe un euro intre 4,2075 lei la Banca Romaneasca, respectiv 4,1680 lei la Volskbank.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus