top banner

Francul elvetian a castigat 6% fata de leu in luna mai

25 Mai 2011 | Autor: Conso

Francul elvetian a ajuns la 3,35 lei, inregistrand o crestere cu aproape 6% pe parcursul acestei luni. Majorarea cursului este cauzata de evolutia nefavorabila a cursului euro-franc.
Problema datoriei publice a Greciei a slabit increderea investitorilor in moneda unica, astfel ca aceasta s-a depreciat semnificativ fata de franc. Cum euro este moneda noastra de referinta, avansul inregistrat de franc fata de euro s-a transferat si asupra leului.
Atat timp cat criza datoriilor publice din zona euro nu va fi depasita, moneda unica ramane vulnerabila fata de franc, ceea ce va afecta negativ si cursul franc-leu.
In cazul in care Grecia ar intra in incapacitate de plata, analistii Raiffeisen considera ca raportul EUR/CHF ar putea cobori temporar pana la 1,10. O astfel de apreciere a francului ar putea salta cursul CHF/RON dincolo de maximele istorice inregistrate la sfarsitul lui 2010.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 Aug 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta