FMI: BNR a avut interventii modeste pe piata valutara

Expertii FMI au semnalat ca rata de schimb a fluctuat in cadrul unui interval ingust in ultimele luni, in conditiile unor interventii modeste din partea bancii centrale pentru sustinerea leului.


Raportul de tara publicat de FMI precizeaza ca evaluarea asupra cursului de schimb a ramas nemodificata, leul fiind gasit ca usor supraevaluat.

Desi BNR nu a modificat rata dobanzii cheie, FMI apreciaza ca politica monetara a inregistrat o relaxare in ultima perioada, prin intermediul canalului cursului de schimb.

Ratele dobanzilor la credite si depozite au continuat sa scada, insa in ritmuri diferite. Costul creditelor s-a diminuat mai lent deoarece bancile isi mentin marje de dobanda inalte pentru acoperirea perderilor suferite din imprumuturile neperformante.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus