Europenii vor putea plati cu o moneda aniversara de 2 euro

Statele membre ale zonei euro vor emite din 2012 o moneda de 2 euro cu un desen special, pentru a celebra 10 ani de utilizare sub forma de numerar a valutei unice.


Conform estimarilor, se vor emite in jur de 90 de milioane de astfel de monede. Desenul de pe moneda apartine designerului austriac Helmut Andexlinger si a fost ales in urma unui concurs liber.

Toti cetatenii zonei euro au avut posibilitatea de a trimite propriile creatii iar in final au fost nominalizati 5 finalisti. Castigatorul a fost desemnat prin vot online, primind 34% din totalul de 35.000 de voturi.

Este a treia oara cand statele UE pun in circulatie o moneda euro aniversara. Prima a celebrat 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, in 2007, iar cea de a doua 10 ani de existenta a Uniunii Monetare, in 2009.
Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus