Euro urca spre 4,58 lei la cursul oficial

Leul nu a mai recuperat terenul pierdut in fata euro. Moneda europeana continua sa urce si se apropie de pragul de 4,58 lei la BNR.


Cursul oficial anuntat de banca centrala in sedinta de joi este de 4,5789 lei pentru un euro.

Pe piata interbancara cotatiile au depasit deja acest prag si raman in intervalul 4,5770-4,5820 lei pentru un euro. Leul se depreciaza in ton cu zlotul polonez, care cunoaste o tendinta similara. Coroana ceha si forintul maghiar castiga insa teren in fata euro.

“Desi ne asteptam in continuare ca leul sa se deprecieze pana la 4,60/euro in perioada imediat urmatoare, potentialele miscari mari in evolutia leului astazi vor fi impiedicate de posibila reaparitie a temerilor legate de interventii BNR, asa cum sugereaza ultimele doua sesiuni de tranzactionare”, au precizat analistii ING Bank.

Si francul elvetian a continuat sa urce si a ajuns la 3,7853 lei la BNR, in timp ce dolarul a crescut mai modest, pana la 3,4900 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus