Euro urca din nou peste 4,35 lei

Dupa 3 zile in care s-a mentinut sub nivelul de 4,35 lei pentru un euro, cursul de referinta a spart din nou acest prag. Cotatiile interbancare au depasit insa si nivelul de 4,36 lei pe euro.


Presiunea de depreciere este intensificata de ecartul dintre titlurile de stat ale unor tari din zona euro si cele ale Germaniei, care a atins maxime record, considera analistii ING Bank. In plus, moneda europeana se depreciaza in fata dolarului SUA..

In jurul orei 15.00, euro se tranzactiona pe piata interbancara la valori cuprinse intre 4,3620 si  4,3670 lei, in crestere cu aproape 0,3% comparativ cu inchiderea de ieri.

Cursul de schimb oficial a urcat la 4,3565 lei pe euro. In raport cu dolarul, leul s-a depreciat pana la un curs de 4,2300 lei/dolar, marcand este cel mai inalt nivel al ultimelor 5 saptamani.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus