Euro trece pragul de 4,4 lei

Cursul de schimb a continuat pentru a doua sendinta consecutiva sa creasca in pasi importanti, astfel ca euro a revenit peste pragul de 4,4 lei.


Luni, 3 iunie 2013, BNR a anuntat un curs euro-leu de 4,4090, dupa ce in urma cu 2 sedinte, moneda unica valora aproximativ 4,33 lei. In total, deprecierea leului a fost 1,77%.

In acest mod, cursul revine la valorile inregistrate la inceputul lunii aprilie, fiind anulata aprecierea din ultimele 2 luni, cand euro a atins un minim de 4,30 lei. Scaderea cursul a fost stimulata de un interes crescut la nerezidentilor pentru titlurile de stat in lei.

Pe termen scurt, analistii de la Raiffeisen estimeaza ca euro sa se mentina in intervalul 4,35-4,40 pana la sfarsitul anului.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus