Euro trece iar de 4,23 lei la BNR

Cursul euro-leu a urcat cu aproape 2 bani la BNR, ajungand la nivelul de 4,2341. In schimb, francul a continuatsa scada iar cursul a coborat pana al 3,5066 lei/franc.


Piata valutara interbancara regionala era in jurul pranzului relativ calma. In raport cu euro, valutele emergente inregistrau pierderi de pana la 0,1%, in conditiile in care leul se deprecia cu 0,4%.

In comunicatul de presa ce a urmat sedintei de politica monetara, BNR si-a exprimat ingrijorari privind perspectiva inflatiei cauzate de “miscarile de pe pietele financiare internationale in contextul evolutiei crizei datoriilor suverane".

“Considerarea unor astfel de riscuri ar putea indica faptul ca eventuale episoade de depreciere (n.r. ale leului) ar putea fi permise”, potrivit analistilor ING Bank.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus