Euro trece din nou de 4,33 lei

Cursul de referinta a ajuns din nou peste pragul de 4,33 lei pentru un euro, dupa ce zilele trecute scazuse pana la 4,30. Analistii nu au oferit o explicatie recenta depreciere a leului.


Leul a inceput sa piarda teren fata de euro inca de luni, cand cursul interbancar a inchis sedinta putin peste 4,31 lei pentru un euro.

“In mod normal, ne-am fi asteptat la o corectie mai tarziu astazi, dar minimul record inregistrat la nivelul ratei inflatiei, indica faptul ca BNR ar putea acepta o depreciere moderata a leului”, explicau analistii ING Bank inainte ca noul nivel de referinta al cursului sa fie fixat.

Noua cotatie oficiala este stabilita la 4,3312 lei pentru un euro. In jurul orei 14:00, cotatiile interbancare se mentineau in proximitatea acestui nivel.

Deprecierea monedelor regionale este insa si mai puternica, in conditiile in care forintul se tranzactioneaza in pierdere cu 0,8% in raport cu euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus