Euro sta nemiscat in fata leului

BNR a publicat din nou un curs oficial de peste 4,35 lei pentru un euro, fara modificari notabile fata de valoarea anterioara. Cotatiile interbancare se mentin in in jurul nivelului de referinta.


Banca Nationala a anuntat luni un curs oficial de 3,3558 lei pentru un euro, in crestere usoara fata de finele saptamanii anterioare.

Spre deosebire de leu, care ramane stabil in fata euro, zlotul polonez si forintul maghiar inregistreaza pierderi cuprinse intre 0,4% si 0,6% pe piata interbancara.

O crestere nesemnificativa la BNR a avut-o si francul elvetian in raport cu leul, noul nivelul valabil fiind de 3,6118 lei pentru un franc.

Pe de alta parte, dolarul a avansat puternic, ducand cursul peste pragul de 3,3 lei, pana la 3,3230 lei pentru un dolar.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus