Euro sparge un nou prag. Cursul oficial urca la 4,4168 lei pentru un euro

Cursul oficial a atins un nou maxim istoric in sedinta de miercuri, 4,4168 lei/euro, dupa ce demiterea guvernului Ungureanu a avut ca efect o depreciere puternica si imediata a monedei nationale.
 

Depasirea pragului de 4,40 lei pentru un euro la cursul oficial era oarecum asteptata, in conditiile in care cotatiile interbancare au continuat sa creasca in ultimele trei zile iar ieri, in lipsa jucatorilor locali, nivelul acestora a ajuns pana la 4,46 lei pentru un euro.

Cresterea cursului de schimb are cel mai mare impact direct asupra persoanelor cu credite in valuta, ale caror rate lunare cresc proportional.

Spre exemplu, pentru plata unei rate de 300 euro, suma necesara a urcat de la inceputul anului pana in prezent, de la 1.300 lei la aproximativ 1.330 lei.

Prognozele de curs nu au fost insa modificate in ultimele zile, in conditiile in care analistii asteapta sa vada daca situatia pe scena politica se calmeaza iar noul guvern va fi investit.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus