Euro sparge pragul de 4,3 lei pentru a doua oara in 2010

Cursul euro-leu a spart pentru a doua oara in acest an pragul psihologic de 4,3. Cotatia oficiala anuntata de BNR este de 4,3184 lei pe euro, in crestere cu aproape 1,5 bani.


Anterior, cresterea cursului peste 4,3 lei pentru un euro a fost avut la baza decizia Curtii Constitutionale, cand a declarat ilegala reducerea pensiilor cu 25%, punand sub semnul intrebarii perspectivele consolidarii fiscale si implicit acordul cu FMI si Comisia Europeana.

“De aceasta data, perspectivele privind corectia fiscala sunt puse din nou sub semnul intrebarii deoarece increderea in executiv va fi testata in curand printr-o motiune de cenzura - aparent miercurea viitoare”, au precizat analistii ING Bank.

Acesta nu pare sa fie singurul motiv pentru depasirea pragului de 4,3, analistii ING spunand ca activele cu risc relativ ridicat s-au confruntat in general cu presiuni de vanzare in urma deciziei neasteptate a Chinei de a majora rata de dobanda de politica monetara.

Cotatiile interbancare se situau in jurul orei 13.30 in proximitatea valorii de 4,31 lei pentru un euro.

Cotatiile valutare pot fi urmarite in timp real pe Conso in sectiunea de Curs valutar.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus