top banner

Euro si pietele internationale, afectate de decizia Ciprului

18 Martie 2013 | Autor: Conso

Decizia guvernului cipriot de a impune o taxa de pana la 10% pe conturile clientilor bancar nu a creat doar panica pe plan local dar a afectat puternic si moneda euro.
Luni, cotatiile pe pietele internationale au scazut sub 1,3 dolari pentru un euro, adancind astfel pierderile inregistrate de euro inca de la mijlocul lunii februarie, cand cotatiile se situau la 1,36 dolari pentru un euro.
Si leul a avut de pierdut din aceasta miscare a autoritatilor cipriote. Cotatiile au uscat dincolo de 4,41 lei pentru un euro pe piata interbancara.
“Totusi, data fiind deprecierea relativ redusa, de circa 0,5% de pana in acest moment si volumele mici pe care a fost indusa, credem ca temerile legate de interventii ale bancii centrale vor limita potentialul e slabire a leului si ne asteptam ca moneda locala sa oscileze intre 4,41 si 4,42 /euro astazi”, au precizat analistii ING Bank.
De asemenea, si pietele bursiere au cunoscut un declin. titlurile asiatice au scazut puternic in deschiderea sedintei de luni. In Japonia, actiunile au scazut cu 2,1%, in Hong honk cu 2%, in timp ce in Australia, scaderea a fost de 1,4%, citeaza WSJ.
“Sentimentul este ca criza euro s-ar putea reintoarce”, a precizat Shane Olives, seful departamentului de inevstitii strategice a unei companii australiene.  
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 Aug 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta