top banner

Euro si pietele internationale, afectate de decizia Ciprului

18 Martie 2013 | Autor: Conso

Decizia guvernului cipriot de a impune o taxa de pana la 10% pe conturile clientilor bancar nu a creat doar panica pe plan local dar a afectat puternic si moneda euro.
Luni, cotatiile pe pietele internationale au scazut sub 1,3 dolari pentru un euro, adancind astfel pierderile inregistrate de euro inca de la mijlocul lunii februarie, cand cotatiile se situau la 1,36 dolari pentru un euro.
Si leul a avut de pierdut din aceasta miscare a autoritatilor cipriote. Cotatiile au uscat dincolo de 4,41 lei pentru un euro pe piata interbancara.
“Totusi, data fiind deprecierea relativ redusa, de circa 0,5% de pana in acest moment si volumele mici pe care a fost indusa, credem ca temerile legate de interventii ale bancii centrale vor limita potentialul e slabire a leului si ne asteptam ca moneda locala sa oscileze intre 4,41 si 4,42 /euro astazi”, au precizat analistii ING Bank.
De asemenea, si pietele bursiere au cunoscut un declin. titlurile asiatice au scazut puternic in deschiderea sedintei de luni. In Japonia, actiunile au scazut cu 2,1%, in Hong honk cu 2%, in timp ce in Australia, scaderea a fost de 1,4%, citeaza WSJ.
“Sentimentul este ca criza euro s-ar putea reintoarce”, a precizat Shane Olives, seful departamentului de inevstitii strategice a unei companii australiene.  

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Ce au facut valutele regionale in ultimii 5 ani?

Ce au facut valutele regionale in ultimii 5 ani?

Traiectoriile forintului, zlotului, coroanei din Cehia sau leului fata de euro nu sunt foarte asemanatoare dar aprecierea in termeni reali e o trasatura comuna.

14 Mai 2024 | Valute
Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Diferentialul de dobanda, vulnerabilitatile energetice si apropierea de conflictul din Ucraina au slabit moneda unica europeana pana la paritatea cu dolarul american.

17 Iul 2022 | Valute
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta