Euro si francul nu mai opun rezistenta in fata aprecierii leului

Cursurile BNR pentru euro si franc au scazut joi pentru a patra zi consecutiv, pana la un nivel de 4,2567 lei pentru un euro, respectiv 3,7245 lei pentru un franc.


Aprecierea puternica a leului in fata francului se datoreaza in principal masurilor recente luate de Banca Centrala a Elvetiei in vederea franarii aprecierii monedei elvetiene.

In ultimele 4 sesiuni de tranzactionare francul a pierdut peste 36 bani la BNR. Ultima cotatie fixata pentru aceasta pereche de valute este de 3,7245 lei pentru un franc.

Pe de alta parte, nivelul de referinta al euro este in prezent 4,2567 lei, in scadere cu aproate 0,5 bani fata de cotatia precedenta. Pe plan interbancar, perechea este tranzactionata in jurul valorii de 4,26 lei pentru un euro, in crestere cu 0,3% fata de inchiderea de miercuri cand cotatia coborase sub pragul de 4,25.

Evolutia leului urmeaza insa indeaproape sentimentul regional, pierderile valutelor tarilor vecine urcand chiar si la 0,6%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus