Euro se reintoarce pe crestere, dar nu se apropie de noi maxime

Cursul euro leu a urcat in sedinta de marti cu peste 1 bani. Nivelul a ramas insa sub 4,57 lei pentru un euro la cursul oficia iar cotatiile interbancare raman stabile.


BNR a anuntat un curs de 4,5694 lei pentru un euro , cu 1,3 bani peste nivelul anterior. Cresterea ar putea fi considerata insa o corectie, in conditiile in care luni cursul a scazut puternic, cu peste 5 bani, dintr-o singura miscare.

“Chiar daca terenul castigat ieri pare un pic prea mare decat anticipam, ne asteptam ca in viitorul apropiat, perspectivele pentru leu sa fie roz. In urmatoarele luni insa, estimam o posibila inrautatire a situatiei, daca tensiunile politice vor reveni”, au precizat analistii ING Bank.

Pe piata interbancara leul revine la stabilitate iar cotatiile raman in intervalul 4,5670 – 4,5720 lei pentru un euro, in ciuda unei tendinte de apreciere a forintului magiar si zlotului polonez.

Dolarul a urcat ceva mai mult la cursul oficial si a ajuns la 3,7242 lei, in timp ce francul elvetian a trecut din nou de pragul de 3,80 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus