Euro se reintoarce pe crestere: 4,4652 lei la BNR

Euro a facut cale intoarsa si dupa patru zile de scadere a recuperat aproape intreaga pierdere. Cursul BNR de joi este de 4,4652 lei pentru un euro, cu 0,1 bani sub maximul istoric.


Leul a inregistrat o depreciere puternica in a doua parte a sedintei de miercuri iar cotatiile au ajuns la 4,48 lei pentru un euro.

In prezent, pe piata interbancara, cotatiile se mentin in intervalul 4,4700 – 4,4750 lei pentru un euro, pe o piata regionala cu o usoara tendinta de apreciere.

“Desi leul a parut ca este sustinut in mod constant de catre banca centrala in ultimele saptamani (estimam ca aceasta a utilizat aproximativ 0,7 miliarde euro pentru sustinerea monedei nationale in luna mai, ceea ce ar insemna probabil o scadere a rezervelor valutare la 33,4 miliarde euro), volumele tranzactionate in sedinta de ieri indica interventii valutare semnificativ mai puternice. Credem ca este probabil ca leul sa evolueze astazi intr-un interval de 4,47-4,48 lei/euro”, au precizat analistii ING Bank.

Leul s-a depreciat si in raport cu dolarul, care a urcat pana la 3,5939 lei la BNR, in timp ce francul elvetian a ramas aproape pe loc, la 3,7159 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus